Различни народи - различни традиции. Докато някои се приемат с разбиране

...
Различни народи - различни традиции. Докато някои се приемат с разбиране
Коментари Харесай

Ще спрат ли корейците да ядат кучета

Различни нации - различни традиции. Докато някои се одобряват с схващане от останалите, други постоянно са предизвиквали отвращение и недоумение. Точно както фактът, че в Южна Корея готвят и ядат кучета. Но това скоро ще остане в предишното.
 Законовите промени в Южна Корея, с които всички ще станат по-млади
Как всички в Южна Корея ще се подмладят с година или две

Този път желаят да са като другите

Тази седмица Народното събрание на страната одобри с огромно болшинство законопроект за възбрана на продажбата и потреблението на кучешко месо. Това е първата стъпка към по този начин чаканата смяна, която ще постави завършек на противоречивата вековната процедура, предизвиквала нееднократно гнева на разнообразни природозащитни организации.

В предишното яденето на кучешко месо е било много по-разпространено в Южна Корея, до момента в който през днешния ден е по-скоро изключение. Необичайният деликатес се предлага в малко заведения за хранене и се употребява най-вече от по-възрастните корейци, тъй като по-младите одобряват четириногите като домашни любимци и не им се нрави концепцията те да се убиват, постоянно нечовешко, и да се употребяват наедно с кокошки, крави и други животни.
 Снимка 608838

Процентът на фамилиите, които имат кучета в страната, също съществено се е повишил в последните години. А настроенията против потреблението на кучешко станаха още по-категорични и благодарение на президента Юн Сук Йел, който е изтъкнат фен на животните и се грижи за цели шест кучета и осем котки. Съпругата му също нееднократно се е изказвала против търговията и потреблението на кучешко месо, напомня Reuters.

В признатия законопроект е упоменато, че възбраната ще влезе в действие след тригодишен гратисен интервал - т.е. от 2024 г. Развъждането и клането на кучета за произвеждане на месо за човешка консумация ще се санкционира с до три години затвор или 30 милиона вона (22 800 долара) санкция. Не са планувани обаче наказания за тези, които просто ядат кучешкото месо.
 Снимка 648629

Според природозащитниците в страната, това решение на управляващите е историческо. Предишните опити за пробутване на сходни закони се провалиха поради митингите на производителите в сектора и настояването им за обезщетения. И в този момент от Корейската асоциация на ядливите кучета още веднъж възнамеряват да стигнат до Конституционния съд и в случай че законът стане факт, да желаят по 1520 $ компенсация на куче за пропуснати изгоди през идващите години.
 Южна Корея и предлагането на държавното управление за 69-часова работна седмица
Държавата, която предложи 69-часова работна седмица

Там, където гибелта от изтощеност и самоубийствата са фактор

Министерството е пресметнало, че към април 2022 година към 1100 ферми са отглеждали 570 000 кучета, които да бъдат обслужвани в към 1600 ресторанта. Асоциацията на фермерите съобщи, че възбраната ще засегне 3500 ферми, отглеждащи 1,5 милиона кучета, както и 3000 ресторанта. А извършени социологически изследвания демонстрират, че 94% от интервюираните не са консумирали кучешко месо през последната година и също толкоз не възнамеряват да го вършат с близко бъдеще.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР